Fenyforras
      
 

rizslámpa

rizslámpa
A papírból készült rizslámpa előnye, hogy könnyű, olcsó, egyszerű szállítani és felszerelni, illetve többféle színben és mintával kapható.
rizslámpa

Különleges hangulat a nappaliban rizslámpával

 

Ha egy igazán egyszerű és költséghatékony megoldással szeretnénk különleges hangulatot varázsolni a nappaliba, a hálószobába vagy a gyerekszobába, válasszuk a rizslámpát. A papírból készült rizslámpa nagyon egyszerű konstrukció, ezért igen olcsón hozzáférhető. További előnye, hogy bárki könnyedén felszerelheti: mindössze fel kell erősítenünk a burát a plafonról lelógó izzóra. A rizslámpa több formában (a legáltalánosabb a gömb, de henger vagy négyszögletes is lehet) és színben (általában fehér, de színes és mintás is kapható belőle – gyerekszobába választhatunk például egy állatos vagy mesefigurás változatot) is elérhető.

 

Könnyű és egyszerű felszerelni

 

A papírból készült bura egyáltalán nem balesetveszélyes: nem kell attól félnünk, hogy beleütközünk, és összetörik, ezért gyerekszobába ideális választás. A takarítása is egyszerű: könnyen leszerelhetjük, és leporolhatjuk, vagy ha már nagyon elkoszolódott, esetleg elszakadt, egyszerűen kicseréljük egy másikra; hiszen ez sem jelent komolyabb anyagi ráfordítást. A papír csekély tömegének, illetve a bura vékony lap formában történő szállításának köszönhetően bármikor áthelyezhetjük a rizslámpát egy másik helyiségbe, vagy akár magunkkal vihetjük új lakásunkba. A boltból is könnyedén hazaszállíthatjuk.

 

Egyszerűség és kreativitás

 

Az egyszerű fehér színű rizslámpát akár magunk is kidekorálhatjuk, ha meguntuk az egyszínűséget; annyira azonban nem érdemes túldíszíteni, hogy az túlságosan is eltompítsa az égő fényét. Illetve, hogy a lámpa ne váljon nehézzé, érdemes színes papírt használni a díszítéshez.

 

Bel- és kültéri dekoráció


A rizslámpák partidekorációként is használhatók, hiszen látványosak, színesek, és könnyen fel- vagy leszerelhetők. A szabadban is használhatjuk őket szélcsendes, száraz időben. Ha kerti rendezvényt tartunk, a kültéri izzósorra kerülhet rizslámpa: válasszunk többféle színűt, vagy díszítsük őket tematikus mintákkal.